na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Sretan rođendan Vrtić "Zeko"
01. listopada bilo je veselo u svim podružnicama Vrtića "Zeko"
 
01. listopada u svim podružnicama našega vrtića uz pjesmu, igru i puhanjem svjećica na torti proslavili smo šesnaesti rođendan našega Vrtića.
Posebno veselo je bilo u Cestici. Prvi polaznici Dječjeg vrtića Zeko u Cestici danas polaze neku od srednjih škola rekla je Anka Tomasović vlasnica dječje ustanove na proslavi desete obljetnice koja je održana u utorak, 1. listopada 2013. godine s početkom u 10 sati.
U ime zaposlenih dobrodošlicu gostima poželjela je Tanja Vuzem, a u društvu pedagoginje, Dubravke Žigmund, obljetnici vrtića prisustvovala je i ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak i novi križovljanski župnik vlč. Zorislav Šafran. Čestitku djelatnicima vrtića na uspješnom radu uputio je načelnik Mirko Korotaj koji je istaknuo da unatoč krizi općina pomaže smještaj djece u vrtići, a to će činiti i ubuduće. Potom je u desetominutnoj prezentaciji odgojiteljica Željka Medenjak predstavila u riječi i slici desetogodišnji rad vrtića.
Jednom ne tako davno, živio je jedan Zeko u velikom gradu.
Bio je vrlo avanturističkog duha pa je htio proširiti vidike i upoznati nove prijatelje…
- Volio bi pronaći mjesto ugodno za igru i druženje, mislio je.
Dao se na posao. Odlučio je da to bude Cestica, prelijepo slikovito mjesto na sjeverozapadu Hrvatske.
Krenuo je na dugačak put i tražio, tražio….
- Pa gdje je ta Cestica?
- Gospodine znate li vi gdje je Cestica?
- Naravno, reče gospodin.
- Odvest ću te. - Tako je naš Zeko pronašao prekrasni novi vrtić koji je čekao nove stanare.

Uz obilježavanje prigodnih datuma i blagdana djeca rado sudjeluju i na raznim susretima i priredbama, a vole pokazati što su naučili i čime se bave.
Nakon odgledane prezentacije djeca su se uputila prema igralištu koje je s južne strane vrtića. Tu su u zrak pustila deset balona, za svaku godinu jedan, a potom su se vratila natrag u vrtić gdje su ih čekale dvije torte, jedna u ružičastoj i druga u plavoj nijansi. Torte su bile u obliku zeca, a prije jela blagoslovio ih je župnik vlč. Zorislav Šafran.
Naravno još je trebalo zapaliti i pogasiti deset svjećica, a nakon toga uživalo se u torti.
Dječji vrtić Zeko u Cestici danas polazi osamdesetero djece, a brigu o njima vode odgojiteljice Bojana Knezoci, Željka Medenjak, Ines Premuž, Andreja Borak, Natalija Car i Tanja Vuzem. Brigu o kuhinji i prehrani djece vodi Dragica Težak, a brigu o urednosti preuzela je Snježana Borak.
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul