na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


"Ruksak pun kulture" u Dječjem vrtiću "Zeko" u Trnovcu
 
Ministarstvo kulture već šest godina provodi program „Ruksak pun kulture“, kojemu je cilj kulturu učiniti dostupnom svoj djeci podjednako, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama.
Jedna od aktivnosti Programa provedena je u srijedu, 8.11.2017., i u Dječjem vrtiću „Zeko“ u Trnovcu, kao jednom od tri vrtića naše županije.
Djeca starije odgojne skupine tako su sudjelovala u glazbenoj radionici „Alkemija glasa i zvuka“, pod vodstvom Melite Lovričević, poznate jazz glazbenice i edukatorice. U radionici su djeca na nove načine koristila svoj glas, gradacijama tempa i jačine glasa kreirala različite doživljaje i prenosila asocijacije. Glumila su zvuk instrumenata, glasanje prepoznatljivih životinja i pojava iz prirode, čime su spoznala vrijednost i nebrojene mogućnosti vlastitog glasa. Također su vježbala samopouzdanje i vjeru u svoje mogućnosti u okruženju u kojem ne postoji pogrešan odgovor, jer on proizlazi iz nutrine dječjeg doživljaja.
Iskusna glazbena pedagoginja potakla nas je da još više koristimo glazbu u svakodnevnim aktivnostima djece u vrtiću, i da gledamo na glazbu kao sredstvo ekspresije svojih unutarnjih doživljaja.akf
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul