na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Projekti odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo
 
U četvrtak, 11.02.2016.g., u DV-u Zeko u Trnovcu održan je stručni aktiv s temom projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.
Tom su prilikom pred cjelokupnim stručnim kolektivom vrtića prezentirana četiri projekta na kojima su djeca u posljednjem razdoblju intenzivno radila.
Tako su ispred DV-a Zeko iz Varaždina projekt „Naši novi prijatelji iz škole“ predstavljale odgojiteljice Jasminka Antunović i Spomenka Rožić. Odgojiteljice Ines Premuž i Nevenka Panić predstavljale su DV Zeko iz Cestice sa projektom „Aktivnosti djece prema socijalnoj inkluziji u vrtiću i u lokalnoj zajednici“. DV Zeko iz Trnovca predstavljale su odgojiteljice Ivana Mikulec, Tanja Gerić i Jelena Bahunek Kosec s projektom „Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi varaždinske županije“. Odgojiteljice Anja Poljan i Renata Španić iz DV-a Zeko Ljubeščica vrijedne su bile u radu na projektu „Kućni ljubimci – odgovornost i tolerancija prema živim bićima“.
Po održanoj smotri okupljeni je stručni kolektiv zajedno sa stručnim povjerenstvom (ravnateljica Brankica Vidrač, voditeljica DV Zeko Ljubeščica Draženka Pisačić, pedagoginja Ana Koren Friščić) glasovao za najbolje projekte. Tom su prilikom odabrani projekti „Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi varaždinske županije“ i „Naši novi prijatelji iz škole“, koje ćemo prijaviti za sudjelovanje na regionalnoj smotri.
Ovo je prva smotra projekata iz područja prava djece u vrtiću Zeko (iako ovo nisu i prvi projekti iz tog područja), čime smo ljestvicu kvalitete rada s djecom postavili prilično visoko, a što nas pak obvezuje da daljnje aktivnosti s djecom u tom području samo napreduju.
Pored tematike ljudskih prava i demokratskog građanstva, ovo je događanje bila i visokovrijedna smotra IKT alata u obrazovanju. Odgojiteljice su se istaknule vrlo visokom razinom poznavanja Web.2.0. alata, istražile njihove mogućnosti u radu s djecom i upotrijebile ih u prikladne svrhe, što je posebna dodana vrijednost ove smotre.
U Dječjem vrtiću Zeko podržavaju se i u svakodnevnom radu provode aktivnosti koristeći nove tehnologije; zahvaljujući vrijednim odgojiteljicama, Dječji vrtić Zeko odgaja za budućnost.
AKF
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul