na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Medeni doručak u Trnovcu
 
Niz aktivnosti upoznavanja djece Dječjeg vrtića Zeko Trnovec s tradicionalnim proizvodima nastavio se ove srijede, 25.11.2015. MEDENIM DORUČKOM. Naime, prema ideji Barbare Kefelja (OPG Kefelja), Udruga pčelara održala je radionicu upoznavanja djece sa životom pčela i njihovim proizvodima. Djeca su, kao uvod u aktivnost, samostalno pripremala doručak, koji se sastojao od kruha sa maslacem i domaćim medom, te čaja zaslađenog medom.

Udruga pčelara pripremila je i bogatu izložbu pčelarskih proizvoda, uporabnih predmeta, opreme i oruđa pčelara. Najzanimljivije djeci bile su žive sive pčele, koje su dragi gosti donijeli u staklenoj košnici. Ovdje su djeca naučila razlikovati maticu od ostalih pčela, te se upoznala s različitim ulogama pčela u košnici, vidjela gdje pčele izrađuju med i kuda ga spremaju. Organizatori su pripremili i dječja pčelarska zaštitna odijela, koja su, posebice kod djevojčica, postala pravom atrakcijom.

Djeci su, pored navedenoga bile ponuđene i istraživačka radionica, gdje je zadatak bio promatrati sive pčele i stršljene pod lupom i usporediti krilo pčele i pčelinju nogu pod mikroskopom, kao i radionica izrade i pečenja medenjaka, koje su svi sudionici po završetku događanja u slast pojeli.

Udruga pčelara osigurala je slatke poklone za svako dijete, koje su s veseljem ponijeli kućama.

Na kraju ovog događanjima bogatog dana u vrtiću, zaključujemo kako je baš svatko danas naučio da pčele ne skupljaju med, već nektar, iz kojeg zatim u košnici prave med.

Više fotografija pogledajte na vrtićkom Dinamikomu.

AKF
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul