na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Vrtić Zeko u europskom projektu
 
ACT IN „ACTive Communities for INclusion“

Dječji vrtić Zeko uključen je u projekt Europske Unije Europa za građane u kojem sudjeluju partneri iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Njemačke, sa temom socijalne inkluzije.
U projekt smo uključeni zahvaljujući pozivu glavnog hrvatskog partnera – Općine Cestica.

Prva aktivnost projekta održana je u njemačkom gradu Heiningenu od 16.-18.10.2015.g., a na događanju su sudjelovale vrtićka odgojiteljica Ines Premuž i pedagoginja Ana Koren Friščić.
Tijekom tri dana 80ak sudionika posjećivalo je domove za stare i nemoćne, socijalne ustanove za brigu o osobama sa posebnim potrebama, dječje vrtiće, a bilo je i vremena za upoznavanje lokalne kulture njemačkog planinskog područja (Švapska Jura).
Pored novih prijateljstava i uspostavljenih partnerstava, sudionika se najviše dojmio njemački način inkluzije, odgovornost društva za svaku osobu, uključenost i mjesto za svakoga u svakom aspektu života i rada, i poštivanje odraslih i djece međusobno i bez predrasuda.

Vrativši se iz Njemačke pune dojmova i ideja, zaposlenice Dječjeg vrtića Zeko već su se prihvatile niza aktivnosti u smjeru socijalne inkluzije, onoliko koliko je to moguće u našim okolnostima.

Poruka koja nam i dalje zvoni u ušima jest činjenica da ponos i osobno zadovoljstvo proizlaze iz uvjerenja da baš svatko od nas radi najvažniji posao na svijetu!

AKF
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul