na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Sjetva buće
 
Djeca starije skupine vrtića Zeko u Trnovcu posjetila su 08.05.2015.g. zemljište OPG-a Presečki, gdje su uz pomoć domaćina i osiguranog vrtlarskog pribora posijali sjemenke buće. Velika je vrijednost ovakvog načina učenja djece, zahvaljujući suradnji sa dr. Dragutinom Vincekom, pročelnikom Upravnog odjela Varaždinske Županije za poljoprivredu i zaštitu okoliša.

Ovom je aktivnošću zaokružen proces upoznavanja djece s tradicionalnom proizvodnjom buće, s obzirom da su djeca još ujesen svoje izvađene koštice buće odnijela u uljaru i gledala proces nastajanja ulja. Sada su djeca neke od tih koštica posijala u zemlju, a prateći njihov rast, zatvoriti će se prirodni ciklus; naša djeca su svojim konkretnim aktivnostima upoznala kako raste biljka, ali i njenu svrhovitost; naučila da nam biljke služe za prehranu, vidjela da se od buće, osim ulja, rade i najrazličitije slastice, čime su povezali svoje konkretne aktivnosti u polju i „na terenu“ sa apstraktnošću rasta naše tradicionalne flore.
Pored ovih vrijednosti, djeca su fizički radila u polju, osjećajući se vrijednima i korisnima - prilika koju danas djeca vrlo rijetko imaju mogućnosti iskusiti.

Fotografije u galeriji.

AKF
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul