na naslovnicu

Naši vrtići
Dječji vrtić ZEKO - Varaždin
Križanićeva ulica 96
Tel. 042/260 713


Dječji vrtić ZEKO - Cestica
Dravska 2a
Tel. 042/725 118

Dječji vrtić ZEKO - Trnovec
Bartolovečka 70
Tel. 042/683 044


Posjet djece OPG-u Požgajec i OPG-u Dombaj
Djeca starije skupine Dječjeg vrtića Zeko u Trnovcu u suradnji sa dr.sc.Dragutinom Vincekom (Varaždinska županija) posjetila su 25.3.2015.g. dva OPG-a u Družbincu
 
Iz dnevnika odgajateljice Tanje Gerić:

"Evo, vrijeme nas je itekako poslužilo i uistinu smo (opet) uživali i vratili se prepuni novih saznanja i iskustava.
Na prvom OPG-u Požgajec ljubazni domaćini su nam pokazali kokoši hrvatice, zagorske purane, prepelice, fazane, piliće, papigice.. Djeca su ih čuvala u rukama s osmijesima na licima, a posebno oduševljenje je izazvala pitoma ovčica koja nas je uporno obilazila i lizala dječje ruke koje su ju dodirivale. Bila su i dva preslatka psića.. Djeca su se penjala i na traktore koje im je domaćin čak i upalio, te im objasnio za što služe plugovi i koji su za što. Svi su se istrčali, naskakali, nasmijali, i nakon razgledavanja su nas počastili klipićima, kroasanima, sokovima...
Nakon toga (to je trajalo sat vremena) pješice smo otišli do obližnjeg OPG-a Dombaj gdje su nas dočekali sa pričom o kravama i teladi, te nas poveli u razgled staja gdje su junice, telad i ostala mladunčad (prikazan nam je način hranjenja na flašicu), i na pašnjak gdje su 23 krave ograđene električnim ogradama na što smo posebno morali paziti :-) Djeca su imala dosta pitanja - koliko kila ima krava, koliko daje mlijeka, upoznali se s terminom 'vime'.. Na kraju obilaska osim ukusnih klipića djeca su imala priliku probati pravo domaće mlijeko (prokuhano, naravno, toplo i sa kakaom) i izjavila su da im je 'prefino'.
Sutra ćemo još raspravljati o doživljajima i prenijeti ih na papir, ali vratili smo se siti i zadovoljenih svih osjetila, te umorni, ali spremni za daljnje ekspedicije :-)
Zahvalili smo svim domaćinima, kao i gosp. Vinceku, s kojim smo već počeli planiranje daljnjih aktivnosti u ovom projektu upoznavanja autohtonih pasmina životinja i tradicionalnih proizvoda varaždinske županije."
Fotografije pogledajte u galeriji vrtića.
 na vrh straniceNaslovnicaVrtićiO namaZa klinceKontakt •  ©2019. Dječji vrtić Zeko.
Stranice izradio Infomodul